Κυριακή  26 Απριλίου 2015

11:00 π.μ. - 14:00 μ.μ.

Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Θεσσαλονίκης (στην Τούμπα)

 

Η Ένωση Φυσικών Βορείου Ελλάδας (Ε.Φ.Β.Ε.) εντάσσει στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της για την φετεινή χρονιά, μία σειρά παρουσιάσεων- ομιλιών σε συνεργασία και συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Παιδείας, την                      κ. Αντιδήμαρχο κ. Έλλη Χρισίδου, την Δ΄ Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τον Πρόεδρο της Δ΄ Κοινότητας, κ. Κωνσταντίνο Τσιαπακίδη, με θέμα: << Έντονα Καιρικά Φαινόμενα: Σύγχρονες Τάσεις >>

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

 

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας καθώς και σε φοιτητές, μαθητές και γονείς αλλά και σε άλλο κοινό που έχει ευρύτερα ενδιαφέροντα σε σχέση με τις επιστήμες και την εξέλιξή τους μέσα στους αιώνες.

Οι ομιλητές που προσκαλούμε να ομιλήσουν κυρίως επιλέγουν να εισηγηθούν θέματα τα οποία έχουν σχέση με θέματα αιχμής των Φυσικών Επιστημών αλλά και της Σύγχρονης Τεχνολογίας, από τους προσωκρατικούς φιλοσόφους, την εποχή της Αναγέννησης, την Βιομηχανική Επανάσταση και φυσικά την εποχή μας.

Ειδικά για την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, την 11.00πμ έως 14.00μμ, θα έχουμε την χαρά να μας ομιλήσει ο κ Καρακώστας Θεόδωρος, Καθηγητής Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας, και Διευθυντής του Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Γεωλογικού Τμήματος του Α.Π.Θ., του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Θεσσαλονίκης (στην Κάτω Τούμπα) με θέμα:

<< Έντονα Καιρικά Φαινόμενα: Σύγχρονες Τάσεις >>

 

Η προσέλευση είναι ελεύθερη σε όλους και θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής στους συμμετέχοντες.

                   Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

 

Διάσημοι Φυσικοί

einstein

Αναζήτηση

Επισκέπτες