Θεσσαλονίκη 11.4.2016

αρ.πρωτ. 380

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ 2016, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15.5.2016

ΘΕΜΑ: «Νέα Ημερομηνία του Διαγωνισμού ΦΥΣΙΚΗΣ Γυμνασίων & Δημοτικών έτους 2016, για την Kυριακή 15 Μαίου 2016»

Προς εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές

Ιστορικό Διαγωνισμού Φυσικής

      Η Ενωση Φυσικών Βορείου Ελλάδας διοργανώνει και φέτος,Διαγωνισμό Φυσικής Σχολικού Έτους 2016, ο οποίος διοργανώνεται επί σειρά ετών απο Εκπαιδευτικούς Πτυχιούχους Φυσικούς της Πόλης της Θεσσαλονίκης στην Βόρεια Ελλάδα με εξαιρετική επιτυχία, για τους μαθητές της Ε’, ΣΤ’ Τάξης  Δημοτικού και για τις τάξεις Α΄,Β΄ και Γ΄  Γυμνασίου σε τοπικό επίπεδο.

Σκοπός του Διαγωνισμού Φυσικής

Ο Διαγωνισμός Φυσικής είναι  γραπτός και αξιολογεί τόσο τις γνώσεις των παιδιών στη διδακτέα ύλη της Φυσικής της τάξης τους, όσο και τη γενικότερη αντίληψή τους πάνω σε θέματα σχετικά με την επιστήμη αυτή.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στον αριθμό συμμετοχής των μαθητών από τα σχολεία αρκεί να έχουν δηλωθεί τα στοιχεία που απαιτούνται για την ταυτοποίηση των μαθητών και μαθητριών.

Οι μαθητές που θα διαγωνισθούν, οφείλουν να βρίσκονταιτην ημέρα και ώρα εξέτασης 30 τουλάχιστον λεπτά νωρίτερα, χωρίς περιθώρια καθυστερήσεων.

Την ευθύνη για τη μετακίνηση προς και από το χώρο της διεξαγωγής του διαγωνισμού, έχουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες των μαθητών, οι οποίοι και θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τη συμμετοχή των παιδιών τους στον εν λόγω Διαγωνισμό. 

Πρέπει να γράψουν τις απαντήσεις των θεμάτων με στυλό μπλε ή μαύρο, ενώ το μολύβι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στο πρόχειρο. Απαγορεύεται η χρήση διορθωτικού και η κατοχή κινητών τηλεφώνων κατά την διάρκεια της εξέτασης.

Eγγραφή των μαθητών

Η εγγραφή των μαθητών στον Διαγωνισμό θα γίνει μόνον με ηλεκτρονικό τρόπο και αποκλείεται κάθε άλλη εγγραφή τους, παρά μόνο η εγγραφή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση  www.efbe.grστην ειδική θέση για κάθε τάξη ξεχωριστά έως και την 12.5.2016 για το Γυμνάσιο και για το  Δημοτικό. (Η εφαρμογή είναι ανοικτή για το κοινό).

Επιτροπή Θεμάτων

Τα θέματα θα τα φέρει την ώρα έναρξης του διαγωνισμού στον χώρο του διαγωνισμού η Επιτροπή Θεμάτων του Διαγωνισμούαποτελείται από <<μάχιμους>> δασκάλους και καθηγητές Φυσικούς, σε συνεργασία όλων των διδασκόντων που θα την αποτελούν.

Ύλη Εξετάσεων

Η ύλη των εξετάσεων γιακάθε μαθητή είναι η ύλη που προβλέπεται να διδαχθεί έως το τέλος των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς 2015-2016.

Ό τόπος διεξαγωγής

Ό τόπος διεξαγωγής είναι το 12ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, Αλ.Σπανού 2, Άνω Τούμπα, Θεσσαλονίκη

Ο τόπος διεξαγωγής του Διαγωνισμού ανακοινώθηκε και στην ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ μας και ο χρόνος της προκήρυξης του Διαγωνισμού καθώς και το ωράριο των εξετάσεων, είναι σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 15η Μαίου 2016

Α΄ Γυμνασίου:

9.00 -11.00πμ (2 ώρες)

Β΄ & Γ΄ Γυμνασίου:

11.15-13.15μμ (2 ώρες)

Ε΄ Δημοτικού:

14.00 -16.00μμ (2 ώρες)

ΣΤ΄ Δημοτικού:

16.15-18.15μμ (2 ώρες)

Σε κάθε πιθανή ερώτησή σας είμαστε στην διάθεσή σας μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στην ηλεκτρονική διεύθυνσή μας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Eλπίζουμε στην άριστη διεξαγωγή της δραστηριότητας του Διαγωνισμού για τους μαθητές που έχουν διάθεση και ενδιαφέρον για την Επιστήμη της Φυσικής με στόχο την διάκρισή τους και την ουσιαστική ανταμοιβή όλων όσων συμμετέχουν.

Ελπίζουμε στην ευγενική διάθεση των εκπαιδευτικών συναδέλφων που προθημοποιούνται να συνεργαστούν μαζί μας

  1. ως ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ του ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ 2016, των μαθητών μας να το δηλώσουν στην σχετική φόρμα που θα υφίσταται στην Ηλεκτρονική μας Σελίδα (www.efbe.gr) η
  2. ώς ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ στην ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ 2016 να το δηλώσουν στην σχετική φόρμα που θα υφίσταται στην Ηλεκτρονική μας Σελίδα (www.efbe.gr).
  3. ως ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΕΣ στην ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ 2016, να το δηλώσουν στην σχετική φόρμα που θα υφίσταται στην Ηλεκτρονική μας Σελίδα (www.efbe.gr).

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου      

 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ (Στ΄ Δημοτικού):

Διάσημοι Φυσικοί

einstein

Αναζήτηση

Επισκέπτες