Θεσσαλονίκη 10.1.2017

αρ.πρωτ. 600

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ 2017,

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2.4.2017

 

ΘΕΜΑ: «Διαγωνισμός ΦΥΣΙΚΗΣ Γυμνασίων & Δημοτικών έτους 2017, την Kυριακή 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017»

 

Προς

εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές

 

Ιστορικό Διαγωνισμού Φυσικής

 

      Η Ενωση Φυσικών Βορείου Ελλάδας διοργανώνει σε τοπικό επίπεδο και φέτος, Διαγωνισμό Φυσικής Σχολικού Έτους 2017, ο οποίος διοργανώνεται επί σειρά ετών απο Εκπαιδευτικούς Πτυχιούχους Φυσικούς της Πόλης της Θεσσαλονίκης στην Βόρεια Ελλάδα με εξαιρετική επιτυχία, για τους μαθητές της Ε’, ΣΤ’ Τάξης  Δημοτικού και για τις τάξεις Α΄,Β΄ και Γ΄  Γυμνασίου.

 

Σκοπός του Διαγωνισμού Φυσικής

 

Ο Διαγωνισμός Φυσικής είναι  γραπτός και αξιολογεί τόσο τις γνώσεις των παιδιών στη διδακτέα ύλη της Φυσικής της τάξης τους, όσο και τη γενικότερη αντίληψή τους πάνω σε θέματα σχετικά με την επιστήμη αυτή.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στον αριθμό συμμετοχής των μαθητών από τα σχολεία αρκεί να έχουν δηλωθεί τα στοιχεία που απαιτούνται για την ταυτοποίηση των μαθητών και μαθητριών.

Οι μαθητές που θα διαγωνισθούν, οφείλουν να βρίσκονταιτην ημέρα και ώρα εξέτασης 30 τουλάχιστον λεπτά νωρίτερα , χωρίς περιθώρια καθυστερήσεων.

Την ευθύνη για τη μετακίνηση προς και από το χώρο της διεξαγωγής του διαγωνισμού, έχουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες των μαθητών, οι οποίοι και θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τη συμμετοχή των παιδιών τους στον εν λόγω Διαγωνισμό. 

Πρέπει να γράψουν τις απαντήσεις των θεμάτων με στυλό μπλε ή μαύρο, ενώ το μολύβι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στο πρόχειρο. Απαγορεύεται η χρήση διορθωτικού και η κατοχή κινητών τηλεφώνων κατά την διάρκεια της εξέτασης.

 

Eγγραφή των μαθητών

 

Η εγγραφή των μαθητών στον Διαγωνισμό θα γίνει μόνον με ηλεκτρονικό τρόπο και αποκλείεται κάθε άλλη εγγραφή τους, παρά μόνο η εγγραφή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση  www .efbe.gr στην ειδική θέση για κάθε τάξη ξεχωριστά έως και την Παρασκευή 31.3.2017 για το Γυμνάσιο και για το  Δημοτικό. (Η εφαρμογή είναι ανοικτή για το κοινό).

 

Επιτροπή Θεμάτων

 

Τα θέματα θα τα φέρει την ώρα έναρξης του διαγωνισμού στον χώρο του διαγωνισμού η Επιτροπή Θεμάτων του Διαγωνισμού αποτελείται από <<μάχιμους>> δασκάλους και καθηγητές Φυσικούς, σε συνεργασία όλων των διδασκόντων που θα την αποτελούν.

 

Ύλη Εξετάσεων

 

Η ύλη των εξετάσεων γιακάθε μαθητή είναι η ύλη που έχει διδαχθεί έως την ημερομηνία των εξετάσεων δηλ την 31.3.2017.

Ό τόπος διεξαγωγής

 

Ό τόπος διεξαγωγής είναι το 12ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, Αλ.Σπανού 2, Άνω Τούμπα, Θεσσαλονίκη ( όπως στο σχεδιάγραμμα που ακολουθεί )

ΧΑΡΤΗΣ
 

 

Ο τόπος διεξαγωγής του Διαγωνισμού ανακοινώθηκε και στην ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ μας www.efbe.grκαι ο χρόνος της προκήρυξης του Διαγωνισμού καθώς και το ωράριο των εξετάσεων, είναι σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 2η Απριλίου 2017

Α΄ Γυμνασίου:

Ε΄ Δημοτικού:

9.00 - 11.00 πμ (2 ώρες)

Β΄ & Γ΄ Γυμνασίου:

ΣΤ΄ Δημοτικού:

11.15 -13.15 μμ (2 ώρες)

             Σε κάθε πιθανή ερώτησή σας είμαστε στην διάθεσή σας μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στην ηλεκτρονική διεύθυνσή μας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

             Eλπίζουμε στην άριστη διεξαγωγή της δραστηριότητας του Διαγωνισμού για τους μαθητές που έχουν διάθεση και ενδιαφέρον για την Επιστήμη της Φυσικής με στόχο την διάκρισή τους και την ουσιαστική ανταμοιβή όλων όσων συμμετέχουν.

 

ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ-ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ 2017

 

 

Ελπίζουμε στην ευγενική διάθεση των εκπαιδευτικών συναδέλφων που προθημοποιούνται να συνεργαστούν μαζί μας

  1. ως ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ του ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ 2017, των μαθητών μας να το δηλώσουν στην σχετική φόρμα που θα υφίσταται στην Ηλεκτρονική μας Σελίδα (www.efbe.gr) η
  2. ώς ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ στην ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ 2017 να το δηλώσουν στην σχετική φόρμα που θα υφίσταται στην Ηλεκτρονική μας Σελίδα (www.efbe.gr).
  3. ως ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΕΣ στην ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ 2017, να το δηλώσουν στην σχετική φόρμα που θα υφίσταται στην Ηλεκτρονική μας Σελίδα (www.efbe.gr).

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου      

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ (Οργανωτική επιτροπή):

Διάσημοι Φυσικοί

einstein

Αναζήτηση

Επισκέπτες