Θεσσαλονίκη 15.3.2015

αρ.πρωτ. 125

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -EΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

ΘΕΜΑ: « Διαγωνισμός ΦΥΣΙΚΗΣ έτους 2015, Σάββατο 9 Μαίου 2015, για μαθητές Γυμνασίων & Δημοτικών»

1. ΑΙΓΙΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με αριθμ πρωτ. Γ.Π.Κ.Μ. /962 /18/3/2015

(Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας  κ Τζιτζικώστα Απόστολο)

2. ΑΙΓΙΔΑ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ (πρώην Μακεδονίας και Θράκης) με αριθμ.πρωτ.27/23/4/2015

(Υφυπουργού κ. Κόλλια-Τσαρούχα Μαρία)

3. ΑΙΓΙΔΑ του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης

(Αντιδημάρχου κ. Χρυσίδου Έλλης)

 

 

Προς εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές

Ιστορικό Διαγωνισμού Φυσικής

      Η Ενωση Φυσικών Βορείου Ελλάδας διοργανώνει φέτος,   Διαγωνισμό Φυσικής Σχολικού Έτους 2015, ο οποίος διοργανώνεται επί σειρά ετών απο Εκπαιδευτικούς Πτυχιούχους Φυσικούς της Πόλης της Θεσσαλονίκης στην Βόρεια Ελλάδα με εξαιρετική επιτυχία, για τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης  Δημοτικού και για τις τάξεις Α΄,Β΄ και Γ΄  Γυμνασίου σε τοπικό επίπεδο.

Σκοπός του Διαγωνισμού Φυσικής

Ο Διαγωνισμός Φυσικής είναι  γραπτός και αξιολογεί τόσο τις γνώσεις των παιδιών στη διδακτέα ύλη της Φυσικής της τάξης τους, όσο και τη γενικότερη αντίληψή τους πάνω σε θέματα σχετικά με την επιστήμη αυτή.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στον αριθμό συμμετοχής των μαθητών από τα σχολεία αρκεί να έχουν δηλωθεί τα στοιχεία που απαιτούνται για την ταυτοποίηση των μαθητών και μαθητριών.

Οι μαθητές που θα διαγωνισθούν, οφείλουν να βρίσκονταιτην ημέρα και ώρα εξέτασης 30 τουλάχιστον λεπτά νωρίτερα, χωρίς περιθώρια καθυστερήσεων.

Την ευθύνη για τη μετακίνηση προς και από το χώρο της διεξαγωγής του διαγωνισμού, έχουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες των μαθητών, οι οποίοι και θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τη συμμετοχή των παιδιών τους στον εν λόγω Διαγωνισμό. 

Πρέπει να γράψουν τις απαντήσεις των θεμάτων με στυλό μπλε ή μαύρο, ενώ το μολύβι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στο πρόχειρο. Απαγορεύεται η χρήση διορθωτικού και η κατοχή κινητών τηλεφώνων κατά την διάρκεια της εξέτασης.

Eγγραφή των μαθητών

Η εγγραφή των μαθητών στον Διαγωνισμό θα γίνει μόνον με ηλεκτρονικό τρόπο και αποκλείεται κάθε άλλη εγγραφή τους, παρά μόνο η εγγραφή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση  www.efbe.grστην ειδική θέση για κάθε τάξη ξεχωριστά έως και την 2.5.2015 για το Γυμνάσιο και για το  Δημοτικό. (Η εφαρμογή θα είναι ανοικτή για το κοινό από την 25η Μαρτίου 2015 και κατόπιν).

Επιτροπή Θεμάτων

Τα θέματα θα τα φέρει την ώρα έναρξης του διαγωνισμού στον χώρο του διαγωνισμού η Επιτροπή Θεμάτων του Διαγωνισμούαποτελείται από <<μάχιμους>> δασκάλους και καθηγητές Φυσικούς, σε συνεργασία όλων των διδασκόντων που θα την αποτελούν.

Ύλη Εξετάσεων

Η ύλη των εξετάσεων γιακάθε μαθητή είναι η ύλη που προβλέπεται να διδαχθεί έως το τέλος των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς 2014-2015.

Ό τόπος διεξαγωγής
Ό τόπος διεξαγωγής είναι το 12ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση: Αλέξανδρου Σπανού 2 - Άνω Τούμπα στην Θεσσαλονίκη
χάρτης
O χρόνος της προκήρυξης του Διαγωνισμού καθώς και το ωράριο των εξετάσεων, είναι σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 9η Μαίου 2014

Α΄ Γυμνασίου:

9.00 -11.00πμ (2 ώρες)

Β΄ & Γ΄ Γυμνασίου:

11.15-13.15μμ (2 ώρες)

Ε΄ Δημοτικού:

14.00 -16.00μμ (2 ώρες)

ΣΤ΄ Δημοτικού:

16.15-18.15μμ (2 ώρες)

Σε κάθε πιθανή ερώτησή σας είμαστε στην διάθεσή σας μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στην ηλεκτρονική διεύθυνσή μας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Eλπίζουμε στην άριστη διεξαγωγή της δραστηριότητας του Διαγωνισμού για τους μαθητές που έχουν διάθεση και ενδιαφέρον για την Επιστήμη της Φυσικής με στόχο την διάκρισή τους και την ουσιαστική ανταμοιβή όλων όσων συμμετέχουν.

Ελπίζουμε στην ευγενική διάθεση των εκπαιδευτικών συναδέλφων που προθημοποιούνται να συνεργαστούν μαζί μας

  1. ως ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ του ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ 2015, των μαθητών μας να το δηλώσουν στην σχετική φόρμα που θα υφίσταται στην Ηλεκτρονική μας Σελίδα (www.efbe.gr) η
  2. ως ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ στην ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των εξετάσεων του ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ 2015 να το δηλώσουν στην σχετική φόρμα που θα υφίσταται στην Ηλεκτρονική μας Σελίδα (www.efbe.gr).

                  

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ (Επιτηρητές):

Διάσημοι Φυσικοί

einstein

Αναζήτηση

Επισκέπτες